RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Влада

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Люди лежать в коридорах: Кличко просить Кабмін і Раду про термінову допомогу

Міський голова Києва Віталій Кличко, який раніше заявив, що локдаун в столиці можуть продовжити ще на кілька тижнів, звернувся до центральних органів влади з проханням надати дозвіл на розміщення хворих на коронавірус у відомчих лікарнях, оскільки муніципальні лікарні переповнені.

Про це він заявив в ефірі програми "Сьогодні Ввечері" на каналі "Україна 24".

"Протитуберкульозні лікарні задіяні, як і інфекційні відділення. Якщо в пологових будинках у нас є вільні місця, то в цьому напрямку буде відповідне розпорядження, розглядаємо для того, щоб розміщувати хворих. Якщо таких місць не буде, будемо шукати. У відомчих лікарнях, які у нас стоять напівпорожні в Києві, є 11 тисяч ліжок. Вони потроху нам дають місця, але ще велика кількість місць у запасі є. У цьому напрямку ми сподіваємося на допомогу центральної влади", - сказав мер.

Кличко звернув увагу на те, що міські лікарні повністю заповнені, а пацієнти вже лежать у коридорах.

"Ситуація змінилася, але, на жаль, не в кращий бік. У нас близько 2 тисяч нових випадків захворювання, 48 осіб померли, і ми бачимо, що кожен день помирає від 40 до 50 людей. Переповненість - я позавчора перевіряв 3-ю лікарню, на 320 місць там 370 чоловік, вона переповнена, люди лежать у коридорах. Така ж ситуація і в інших лікарнях, а відомчі стоять порожні", - сказав Кличко.

Як повідомляв "Апостроф", станом на ранок 8 квітня в Києві зафіксовано 1 886 нових випадків COVID-19 і 48 летальних випадків. 717 людей одужали, а 189 осіб госпіталізували з підтвердженим діагнозом.