RU  UA

Субота, 5 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Влада

Новини

4 жовтня

Всі новини

"Навантаження на медсистему залишається високим": чи продовжать жорсткий карантин в Києві

У Києві зменшилася кількість госпіталізацій хворих на коронавірус, найближчим часом місто може вийти з "червоної" зони.

Про це заявив глава комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування, нардеп Михайло Радуцький, повідомляє "РБК-Україна".

За словами чиновника, в цілому в країні ситуація з поширенням вірусу "дуже погана". При цьому карантинні обмеження зменшують кількість заражених занадто повільно. Але ті регіони, які повністю дотримувалися рекомендацій уряду, наприклад Закарпатська область, демонструють нормальні показники і вийшли з "червоної" зони.

"Сподіваюся, що найближчим часом з "червоної " зони вийде й Київ. Уже п'ятий-шостий день ми спостерігаємо стабільність госпіталізацій", - говорить нардеп.

Радуцький зазначив, що підтримує ідею закриття міжрегіонального сполучення на період весняних свят.

Раніше глава Держпотребслужби Олег Рубан повідомив, що рівень госпіталізацій в столиці трохи стабілізувався. Але зараз збільшився термін лікування пацієнтів з COVID.

"Якщо раніше люди два тижні лікувалися, то сьогодні це три тижні. Тому навантаження на медичну сферу залишається високим", - заявив Рубан.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що 14 квітня відбудеться засідання спеціальної комісії, яка прийме рішення про подальші карантинних обмежень в Києві.