RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Влада

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

"Ситуація залишається складною": карантин у Києві продовжили, названо дату

Введений з 5 квітня жорсткий карантин в Києві продовжено на два тижні - до 30 квітня.

Про це у середу, 14 квітня, повідомив на онлайн-брифінгу мер Києва Віталій Кличко.

За словами міського голови столиці, ситуація з поширенням коронавірусу в Києві залишається складною, тому влада вирішила продовжити карантинні обмеження ще на два тижні.

До 30 квітня проїзд в наземному транспорті і метрополітені, як і раніше, буде дозволений тільки за спецперепустками. У Києві не будуть працювати дитячі садки і школи, а кафе і ресторани працюватимуть тільки на винос. Також буде припинено роботу продуктових ярмарок.

"Динаміка захворюваності коронавірусом в Києві, на жаль, залишається високою... Лікарі кажуть, що введені обмеження дають перші результати, але ситуація залишається складною. Якщо ми зупинили заняття в школах, діти не повинні збиратися у великих компаніях, в місцях скупчення людей, де є ризик захворіти. Якщо ми закрили садки, не означає, що дітей потрібно вести на дитячі майданчики", - додав Кличко.

Кличко закликав правоохоронців контролювати дотримання протиепідемічних правил установами, закладами та громадянами, а керівників установ, підприємств та закладів - відправити співробітників на дистанційну роботу або, за можливості, надати відпустки.

Як повідомляв "Апостроф", раніше мер Києва Віталій Кличко заявив, що через погіршення епідеміологічної ситуації карантин в Києві можуть продовжити до 10 травня, якщо для цього будуть необхідні підстави.