RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Влада

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

У Києві розгорівся скандал через загубленого хлопчика: з'явилася реакція омбудсмена

До заступникакерівника Національної поліції Андрія Крищенка звернулися за поясненнями після гучної справи із "загубленим" в метро Києва хлопчиком, на матір якого склали адмінпротокол.

Про це повідомила уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова

Омбудсман вимагає пояснити, чому протокол склали саме на матір, хоча доглядав за хлопцем - батько.

"Звернулася до заступника Голови Національної поліції України – начальника Головного управління Національної поліції у м. Києві Андрія Крищенка з вимогою об’єктивно визначати суб’єкт адміністративного правопорушення під час складання адміністративного протоколу за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення".

Денісова нагадала, що відповідно до чинного законодавства мати та батько мають рівні права та обов’язки щодо дитини. Крім того, відповідно до статті 12 Закону України "Про охорону дитинства" на кожного з батьків покладається однакова відповідальність за виховання, навчання і розвиток дитини, зазначила посадовиця.

Нагадаємо, правоохоронці почали розшук батьків хлопчика відразу після того, як помітили його без супроводу дорослих у вестибюлі станції метро. Жінка залишила сина з молодшою дочкою і батьком вдома, а сама пішла у справах. Хлопчик самостійно вийшов з квартири і пішов її шукати.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Дніпровському районі Києва в озері почав тонути хлопчик. Його врятував хлопець, який був неподалік. Очевидці зняли подвиг на відео.