RU  UA

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Влада

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Обшуки столичних комунальних підприємств та КМДА: глава ДФС Мельник розкрив деталі кримінальних проваджень

Глава Державної фіскальної служби Вадим Мельник розкрив подробиці проведення масових обшуків київських комунальних підприємств і департаментів КМДА, що відбулися в період 11-27 травня.

Відповідний прес-брифінг за участю Мельника відбувся 28 травня.

За словами Мельника, на даний момент ДФС розслідує 9 кримінальних проваджень, які об'єднані єдиним предметом злочинного посягання, а саме фінансовими ресурсами київської міської громади. Зазначені кримінальні виробництва стосуються ухилення від сплати податків (ст. 212 КК), зловживання службовим становищем (ст. 364 КК), привласнення та розтрати майна (ст. 191 КК).

Сума збитків громаді Києва, попередньо встановлена слідством, перевищує 150 млн грн. Найбільш поширеними схемами стали завищення вартості робіт, виконання робіт комунальним підприємством при перерахуванні грошей підконтрольним фірмам-підрядникам, списання грошей за відсутності виконання яких би то ні було робіт.

На даний момент в рамках зазначених кримінальних справ проведено 53 допити, 6 експертиз, вручено 4 повідомлення про підозру, накладено 9 арештів на грошові кошти, печатки, документи, вилучені під час обшуків.

Раніше повідомлялося, що ДФС проводила обшуки в міськрадах Кривого Рогу та Черкас за підозрою в нецільовому використанні бюджетних коштів і ухиленні від сплати податків.