RU  UA

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Влада

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Посилення карантину в Києві: які нові обмеження можуть ввести

Мер Києва Віталій Кличко розповів, які обмеження і заборони введуть, у разі погіршення ситуації з коронавірусом в столиці.

Про це повідомляє РБК-Україна.

За його словами, в Києві розробляють алгоритм подальшої жорсткості карантинних правил, який враховує досвід інших країн.

"Наприклад, коли тільки при наявності QR-коду про вакцинацію людина зможе бути присутньою на масових заходах, ходити в кафе і ресторани, в місця, де є ймовірність близького контакту з великою кількістю людей і поширення інфекції. Ми розглядаємо такі варіанти обмежень", - сказав Кличко.

Він додав, що обмеження в Києві можуть стосуватися і проїзду в громадському транспорті. При цьому вводити "коронавірусні" сертифікати в транспорті влада не хоче, але такий варіант розглянуть, якщо ситуація різко погіршиться.

Кличко також зазначив, що виконання карантинних норм контролюватиме поліція з Муніципальною вартою, в тому числі працівники комунальних служб.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що глава Госпотребслужби Ол ег Рубан заявив, що запобігти введенню жорстких карантинних заходів в місті може тільки масова вакцинація.