RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Влада

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Депутату Київради повідомили підозру в мільйонному хабарі: хто ще затриманий

10 лютого депутату Київради Владиславу Трубіцину, якого оперативники НАБУ затримали на хабарі у 1,39 млн гривень, повідомили про підозру, яку вже підписала генпрокурор. Також про підозру повідомили декількох інших осіб-спільників депутата.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Йдеться про наступних фігурантів справи:

  • помічника депутата Київради;
  • в.о. директора комунального підприємства;
  • двох заступників директора комунального підприємства;
  • наближеному до депутата особі.

Наразі приймається рішення про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

"Слідство вважає, що депутат Київради у змові з наближеними та посадовими особами комунальних підприємств організували корупційну схему, в рамках якої отримували від підприємств неправомірну вигоду за розміщення точок пересувної торгівлі", - повідомляє НАБУ.

За законом, право на розміщення таких точок має надаватися на відкритих торгах, проте їхніх учасників заздалегідь поінформували, що перемогти зможуть лише ті, хто заплатить певну суму.

Повідомляється, що відкриті торги організовувало комунальне підприємство, на яке затриманий депутат міг впливати за допомогою своїх повноважень. Це пов'язано з тим, що він очолював комісію Київради з благоустрою міста.

Раніше ми також повідомляли, що нардеп Сергій Кузьміних погорів на великому хабарі, який вимагав за "сприяння" у закупках медобладнання.