RU  UA

Неділя, 15 вересня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.10
НБУ:USD  40.90
Влада

Новини

14 вересня

Всі новини

Кличко анонсував запуск пробного поїзда між "Деміївською" та "Либідською"

Мер Києва Віталій Кличко анонсував запуск пробного поїзда між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" найближчими ночами. Відновлювальні роботи на перегоні перебувають на завершальній стадії.

Про це міський голова розповів під час ефіру на телеканалі "Київ".

За його словами, роботи на об’єкті відбуваються у цілодобовому режимі для того, щоб відновити повноцінний рух поїздів найближчими тижнями.

"Фахівці збудували нову ділянку тунелю довжиною 27 метрів. Також посилили ділянки, що прилягають до неї з обох сторін (загальною довжиною понад 50 метрів). Всередині тунелю завершені всі будівельно-монтажні роботи. Наступний етап – запуск пробного поїзда, вже найближчими ночами", - повідомив Кличко.

У складі пробного поїзда буде спецвагон, який перевірить нове колійне полотно. Розпочнеться перевірка та тестування безпекових систем руху на різній швидкості.

Водночас, на наземній частині демонтують розвантажувальні плити та палі, засипають котлован ґрунтом, виконуються роботи з благоустрою території.

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко звинуватив прокуратуру у маніпуляціях у заявах щодо причин руйнування тунелю між станціями метро "Деміївська" та "Либідська".