RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Путіна описали можливий сценарій передачі Савченко Україні

Мін'юст Росії не працює над обміном української льотчиці Надії Савченко на російських ГРУшників Олександра Олександрова та Євгена Єрофєєва, які в Україні були засуджені до 14 років тюремного ув'язнення за ведення військових дій на Донбасі.

Про це сказав міністр юстиції Росії Олександр Коновалов, передають "РИА Новости".

За його словами, російська сторона розглядає тільки питання про можливу передачу Савченко в Україну для відбування покарання на батьківщині.

"Процес передачі, як правило, довга історія, і вона жодним чином не обумовлена з якими-небудь обмінами, тут просто йдеться про виконання міждержавних, як правило, двосторонніх механізмів", - сказав Коновалов.

Він зазначив, що також є сценарій, згідно з яким домовленості досягаються за дипломатичними каналами, і в такому випадку можливий обмін засудженими між державами.

"Така практика була, такі прецеденти були, але це не компетенція міністерства (юстиції, — ред.)", - додав голова Мін'юсту РФ.

Як повідомляв Апостроф, Росія не має наміру обмінювати ГРУшників Олександрова та Єрофєєва на Савченко або кого-небудь з українців, які відбувають покарання в Росії.