RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Інтерв'ю Саакашвілі виданню The Guardian переросло у скандал

Кореспондент британської газети The Guardian Шон Уокер, який брав інтерв'ю в голови Одеської обласної державної адміністрації Михайла Саакашвілі, звинуватив політика у брехні.

Про це він написав на своїй сторінці у Twitter у відповідь на звинувачення з боку одеського губернатора в перекручуванні його слів.

Уокер написав, що переслухав аудіозапис розмови і встановив, що губернатор Одеської області дійсно назвав новий уряд України "купкою бездарних людей".

"Незважаючи на те, що Саакашвілі заперечує це у Facebook, він дійсно назвав новий уряд "купкою бездарних людей". Щойно перевірив мій аудіозапис", - написав журналіст.

Уокер при цьому розмістив посилання на пост Саакашвілі у Facebook, де той, коментуючи статтю в The Guardian, написав, що незважаючи на "серйозні зауваження до того, як формувався Кабінет Міністрів України", який в результаті вийшов "слабший, ніж хотілося б", він ніколи б не назвав цей уряд "купкою бездарних людей". При цьому глава Одеської ОДА закликав редакцію видання виправити очевидні помилки".

"Мій давній знайомий Шон Уокер, якого я вважаю хорошим журналістом, зрозуміло що перекрутив нашу з ним розмову. У мене є серйозні зауваження до того, як формувався Кабінет Міністрів України в результаті багатьох договірняків і компромісів, і ми дійсно отримали слабший його склад, ніж хотілося б. Мій друг Володимир Гройсман, з яким у мене однакове бачення багатьох питань, опинився у досить скрутному становищі, але я б ніколи не назвав цей уряд "купкою бездарних людей", хоча там і є ті, хто були замішані в корупції, представники уряду Арсенія Яценюка і ті, хто дуже слабкі в умовах викликів, що стоять перед Україною. Я досить критично ставлюся до проблем нашої влади, але, на жаль, низка моїх цитат наведені неправильно, і сподіваюся, редакція виправить очевидні помилки. Загалом стаття авторитетної британської газети добре відгукується про Одесу і позитивно пише про наші спроби реально змінити стан речей, я вважаю, що така реклама, незважаючи на вищевикладені перегини, нам завжди корисна. І, звичайно, я наполягаю на тому, де в цій статті мене цитують правильно, в частині того, що половинчасті реформи не працюють, що потрібно йти до кінця", - сказав Саакашвілі.

Як повідомляв "Апостроф", у квітні Саакашвілі назвав Володимира Гройсмана бляклим і третьосортним.