RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Терорист Стрєлков відзначився гучною заявою по Україні

Колишній ватажок бойовиків ДНР Ігор Гиркин (Стрєлков) створив організацію, метою якої є "повернення до складу Росії" Білорусі та України.

Про це повідомляє інтернет-видання Білоруський партизан " з посиланням на білоруський інтернет-ресурс Радыё Свабода.

Наголошується, що вчора, 28 травня, в Москві була опублікована "Політична декларація загальноросійського національного руху", в якій метою організації називається "відродження Росії як російської національної держави, яке служить інтересам російської нації".

"Ми не визнаємо ні радянського територіального поділу, ні Біловезької угоди. Землі, на яких живуть російські люди, политі кров'ю російських людей, мають право повернутися в склад Росії. Ми виступаємо за об'єднання РФ, України, Білорусі, а також інших руських земель в єдиному загальноросійською державі і перетворення всієї території колишнього СРСР у безумовну російську зону впливу. Ми підтримуємо будь-які зусилля російських людей по об'єднанню, звідки б вони не виходили", — підкреслюється в документі.

Також у декларації повідомляється, що учасники всеросійського національного руху борються за права, свободи та інтереси росіян, які проживають в інших державах і "страждають від дискримінації".

Як повідомляв "Апостроф", у квітні Стрєлков заявив, що в Росії його почали переслідувати.