RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Екс-регіонал видав компромат на свого лідера

Луганський бізнесмен, колишній народний депутат України від "Партії регіонів" Володимир Ландик розповів про те, як екс-голова Партії регіонів Олександр Єфремов ініціював сепаратистський переворот в Луганську.

Про це Ландик повідомив в інтерв'ю Online.ua.

"І розподілили: кому з місцевих бізнесменів дістануться шахти, кому сєверодонецький "Азот". У Луганську — кому універмаги, кому — ринки. І Єфремов під гарантії Путіна пообіцяв цей "перерозподіл" своєму оточенню. А ті вірили: Путін до Луганську увійде!" - пояснив екс-нардеп.

За його словами, місцеві політики, які підтримали антиукраїнський переворот у Луганську, злі на Єфремова.

"Тому що правила гри були вже обговорені, а Єфремов їх кинув, не виконав того, що обіцяв. У лютому 2014 року в Луганську були збори. Приїхав брат Королевської (Костянтин Королевський, колишній заступник міністра регіонального розвитку РФ, — "Апостроф") і Сергій Глазьєв, радник Путіна, який часто до нас їздив. Вони зустрілися з Єфремовим і домовилися, як ділити активи після повалення української влади в Луганську. Єфремову сказали: "Нам не потрібен Луганськ, Донецьк — тут ви будете командувати!" - заявив Володимир Ландик.

Також він підкреслив, що особисто передав відеозапис екс-голови управління СБУ в Луганській області Олександру Петрулевичу, на якому видно, як з "Укркомунбанка" привозили гроші до СБУ, яке було захоплене сепаратистами.

"І Петрулевичу особисто я віддав відео — як з "Укркомунбанка" (власник — Едуард Лозовський, є близьким другом і бізнес-партнером Єфремова, який був головою правління банку в 1996-1997 роках, —"Апостроф") привозили гроші до СБУ (захоплене сепаратистами, — "Апостроф"). Ми знімали, як виносили гроші в сумках з банку, вантажили до машини Daewoo зеленого кольору. Це машина їхала до СБУ, а ми позаду знімали. Потім з даху облспоживспілки знімали ці сумки у дворі СБУ — як з них діставали гроші. І саме ці гроші роздавали у сквері навпроти. Цей запис я віддав Петрулевичу", - підсумував екс-регіонал.

Як повідомляв "Апостроф", голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін заявив, що Єфремов має намір покинути Україну.