RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

В ООН забракували вибори на Донбасі

Помічник генсека ООН з прав людини Іван Шимонович заявив про те, що "порушення прав людини на окупованій території" ставить під сумнів можливість проведення там чесних виборів.

Його слова передає "Інтерфакс-Україна".

"У першу чергу основоположні права і свободи обмежені для 2,7 млн осіб, які проживають у районах, підконтрольних незаконним збройним формуванням. Це обмеження їхньої свободи вираження поглядів, мирних зібрань та об'єднань і відсутність можливостей для протилежних поглядів. Це викликає сумніви в можливості проведення вільних і чесних виборів у цих районах, поки ситуація не покращиться", - зазначив Шимонович на прес-конференції в Києві в п'ятницю після оприлюднення доповіді Управління ООН з прав людини.

"Тільки повага до громадянських і політичних прав може наблизити до проведення виборів, результати яких можуть бути визнані", - заявив він.

При цьому Шимонович підкреслив, що за два роки конфлікту на Донбасі було відкрито 3 687 тис кримінальних проваджень за фактом зникнення людей в Донецькій і Луганській областях.

Як повідомляв "Апостроф", Шимонович навів приклади того, як правоохоронці в Україні застосовують катування до ув'язнених.