RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Людей Путіна запідозрили у використанні отруйного піску для мосту до Криму

Так званий депутат парламенту окупованого Росією Криму Юрій Юр'єв (фракція ЛДПР) заявив, що на будівництві об'єктів на території Керченського півострова може використовуватися отруєний пісок.

Про це повідомляє сайт "Крим. Реалії" з посиланням на "депутатське звернення" Юр'єва до ЗМІ.

Свою заяву "депутат" зробив на підставі результатів аналізів проб, відібраних з Нижньо-Чурбаського сховища відходів збагачення АТ "Комиш-Бурунський залізорудний комбінат", де "концентрація отруйних і шкідливих речовин перевищує ГДК в сотні разів".

"Відходи гірничо-збагачувального виробництва, підмиті грунтовими водами або атмосферними опадами, можуть потрапити в Чорне море в безпосередній близькості від міського пляжу курортного міста Керч з населенням 200 000 осіб і місця будівництва Керченського мосту", – заявив Юр'єв.

Він підкреслив, що будівельні матеріали, які отруєні цими отрутами, що використовуються при виробництві будівельних бетонів, далі надходять на об'єкти будівництва дитячих закладів, громадського харчування, водоканалу, соціальної інфраструктури тощо.

"Результатом бездіяльності всіх контролюючих і правоохоронних органів, до яких надійшли мої звернення, може стати екологічна катастрофа з реальною загрозою життю та здоров'ю населення, яке проживає на території Керченського півострова", – стверджує Юр'єв.

Як повідомляв "Апостроф", окупаційна влада Криму забруднила вісьмома тоннами мазуту пляж у місті Алупка.