RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У Росії пояснили, чому Захарченко не зацікавлений у переговорах з Савченко

Російський публіцист Леонід Радзіховський прокоментував ймовірність переговорів по Донбасу між українською льотчицею і нардепом Надією Савченко та ватажком самопроголошеної ДНР Олександром Захарченко.

Про це він написав у своїй статті на "Апострофі".

Радзиховских вважає абсурдною заяву Савченко щодо готовності вести переговори з Захарченко.

"Вона повинна знати, що Олександр Захарченко – це взагалі ніхто. Його призначила Москва. Як призначила, так і відкличе. Більш того, "командири" так званої ДНР, позиція яких в тій чи іншій мірі не влаштовувала Москву, або відкликані, або вбиті. І є всі підстави вважати, що це зробили аж ніяк не українські спецназівці, і аж ніяк не "товариші по зброї". Отже ні про яку самостійну позицію Захарченко й мови бути не може. Якщо б він почав вести якусь самостійну гру, то на наступний день, в самому кращому для нього випадку, його б просто зняли. Тому, практичного сенсу в її (Савченко) пропозиції (вести переговори з Олександром Захарченко та Ігорем Теслярською, - ред.) немає", - зазначив публіцист.

"Вона військова людина, і вона знає, що єфрейтор не може впливати на полковника. Тому Захарченко, по-перше, не може впливати на Москву, щоб вона відвела війська, а по-друге, з якої ж це радості йому це робити? Ну відведе Москва війська, ну – закриє кордон. І що тоді буде з паном Захарченко? Хто йому дасть гарантії, що він хоча б залишиться живий? На наступний день після того, як зникне так звана "Донецька республіка", в Захарченко будуть три варіанти: тікати в Росію, сісти у в'язницю, або застрелитися. Тому Захарченко життєво зацікавлений у тому, щоб Росія не закривала кордон і тримала там війська. Це просто гарантія його особистої безпеки", - написав Радзіховський.

Як повідомляв "Апостроф", Савченко заявила про готовність поїхати на окупований Донбас, щоб вступити у прямі переговори з ватажками бойовиків ДНР і ЛНР Олександром Захарченко та Ігорем Плотницьким як з "народними депутатами". Пізніше вона заявила про зрив переговорів з ватажками бойовиків.