RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Волонтер дав підступне пояснення на підтримку амністії бойовиків ДНР/ЛНР

Український волонтер Мирослав Гай виступив на підтримку амністії для бойовиків самопроголошених ДНР і ЛНР, давши своїй позиції підступне пояснення.

"Я вважаю амністію бойовикам ДНР і ЛНР правильною справою. Ось візьмемо УПА або Холодний Яр. Вони боролися довгі роки, воювали до середини 20 сторіччя і це без підтримок всяких путіних, без градів, без ПЗРК та гумконвоїв кожен місяць. Але трималися, завдяки правій ідеї. Правій - від слова правдива, правильна. Що їх згубило, так це амністія", - написав волонтер на своїй сторінці в Facebook.

"14 лютого 1944 виходить звернення Уряду УРСР "ДО учасників так званих УПА і УНРА", яким у разі добровільної явки з повинною обіцялася амністія для тих, хто не скоїв тяжких злочинів. А в середині березня в Рівному був створений оперативний штаб для боротьби з українськими націоналістами, до цього часу в ці області були направлені 2 бригади ВВ НКВС та оперативні групи з працівників НКВС і НКДБ. 28 березня Хрущову повідомляли, що в ході 65 операцій було знищено 1129 учасників ОУН і УПА, до 7 квітня кількість зросла до 2,6 тисяч убитих і 3256 взятих в полон. І це одна амністія! А їх було багато", - зазначив Гай.

"Я, за амністію, всім бойовикам. Нехай приходять, їх чекають", - сказав волонтер.

Як повідомляв "Апостроф", народний депутат Надія Савченко виступила за повну амністію всім бойовикам на окупованому Донбасі, крім їх ватажків.