RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Новий обмін Путіна і Порошенка: журналісти дізналися про важливі подробиці

Стали відомі нові подробиці підготовки до обміну утримуваних у Росії українців Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва на фігурантів справи 2 травня в Одесі.

Як повідомляє "Страна", літак президента України в аеропорту "Бориспіль" в найближчі години готовий вилетіти до Росії за Геннадієм Афанасьєвим і Юрієм Солошенком. Відповідно до джерел видання в аеропорту, зараз в терміналах оголошено про підвищений рівень безпеки.

"Зараз до зльоту готові три літаки. Один з них відправиться до аеропорту "Внуково" в Москві. Перший - це літак авіакомпанії "Україна", який обслуговує Адміністрацію президента і особисто Петра Порошенка. Другий - це військовий літак, що належить Нацгвардії. Третій - це теж військовий літак, який належить Міністерству оборони. Найімовірніше, злетить перший, але, якщо раптом будуть якісь проблеми, може відправитися і будь-який з військових літаків", - повідомило журналістам джерело.

Як повідомляє "ЗН", посилаючись на джерело в Адміністрації президента України, поки що точно невідомо, кого саме Україна видасть натомість російській стороні. Але одним з фігурантів обміну є жінка, одеситка. Швидше за все, йдеться про осіб, які є обвинуваченими у справі про події 2 травня 2014 року в Одесі.

Обмін запланований на середину вівторка. Але джерело повідомляє, що час може переноситися. Буде застосовуватися та сама схема, що й при обміні Надії Савченко на російських ГРУшників, коли українку і росіян одночасно доставили на батьківщину на літаках.

Нагадаємо, нещодавно російські ЗМІ повідомляли, що Солошенка та Афанасьєва можуть обміняти на росіян Євгенія Мефедова і Максима Сакауова, які наразі утримуються в одеському СІЗО. Громадяни РФ звинувачуються в участі у масових заворушеннях 2 травня 2014 року.

Як повідомляв "Апостроф", адвокати засуджених у Росії громадян України Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва повідомили про подробиці підготовки до обміну їхніх підзахисних.