RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

В РНБО повідомили про нові технології РФ, що випробуються на Донбасі

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що для відпрацювання нових сучасних технологій наведення і коректування вогню російське командування бойовиків на Донбасі використовує безпілотні літальні апарати.

Про це Турчинов повідомив в інтерв'ю українському виданню Новое время.

"Їх запускають як з окупованих територій, так і безпосередньо з РФ. Це сучасні російські розробки. Часто наші позиції обробляє трійка БПЛА один проводить видову розвідку, другий виявляє системи зв'язку і управління, а також радіолокаційні системи для їхнього придушення системою радіоелектронної боротьби. І третій апарат коригує вогонь артилерії або сам завдає удар, якщо це бойовий БПЛА", - зазначив секретар РНБО.

Він підкреслив, що через снайперів і диверсійні групи, укомплектовані російськими спецназівцями, зросли жертви серед українських солдатів: у травні українська армія зазнала найбільших втрат за останній рік: 25 чоловік убито і 98 - поранені.

"Причиною стали демонстративна агресивність у діях окупаційних військ, системність і підготовленість провокацій. Поки що немає різкого збільшення кількості обстрілу - в середньому за добу їх приблизно 30-50. Але кардинально змінився підхід окупантів до ведення вогню: якщо ще на початку 2016-го він часто вівся хаотично, за направленням, то з кінця квітня по наших позиціях б'ють тільки прицільно, використовуючи великокаліберні міномети, артилерію і системи залпового вогню, що заборонені Мінськими угодами", - додав Олександр Турчинов.

Як повідомляв "Апостроф", радник голови СБУ Юрій Тандит заявив про наявність у бойовиків на Донбасі експериментального російського озброєння.