RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Розгорається скандал через висловлювання генсека ООН про роль Путіна на Донбасі

Постійний представник України при Організації Об'єднаних Націй Володимир Єльченко висловив глибоке обурення з приводу заяви генерального секретаря ООН Пан Гі Муна про те, що Росія повинна відіграти надзвичайно важливу роль у розв'язанні збройного конфлікту на Донбасі.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як сказав Єльченко, він не розуміє, як генсек ООН "може говорити речі, що є по суті похвалою ролі Росії в залагодженні конфлікту в Україні, в той час як Росія є головним гравцем в агресії проти України, в підтриманні цього конфлікту в розпаленому стані".

Постпред України в ООН підкреслив, що Пан Гі Мун через зазначені вище слова втратив усяке моральне право говорити що-небудь про конфлікт на Донбасі і про окупацію Росією Криму.

Також Єльченко зазначив, що Україна направить офіційний протест до Генеральної асамблеї ООН з проханням пояснити ці слова Пан Гі Муна і виправити їх.

Зокрема, генсек ООН заявив, що РФ як постійний член Ради Безпеки з правом вето повинен "зіграти надзвичайно важливу роль" у вирішенні "нагальних глобальних питань, від завершення конфліктів в Україні та Сирії до захисту прав людини та контролю за нерозповсюдженням зброї масового знищення".

У свою чергу, представник генсека ООН Стефан Дюжаррик різко прокоментував критику з боку України заяв Пан Гі Муна.

Про це повідомляє телеканал 112 Україна з посиланням на агентство Associated Press.

"Я не збираюся аналізувати або реагувати на критичні зауваження, які можуть бути отримані", - сказав Дюжаррик.

Він додав, що "ми не відмовимося від своїх слів" і порекомендував прочитати повний текст доповіді генсека ООН.