RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Ватажки Криму відзначилися новою байкою про диверсію проти поромів Путіна

Так званий віце-прем'єр Криму Руслан Бальбек заявив, що організатор блокади Криму, кримськотатарський лідер Ленур Іслямов готував диверсію в Керченській протоці, метою якої було розірвати поромне сполучення між півостровом і Росією.

Про це повідомляє РИА Новости.

За його словами, операція нібито намічалася на початок червня, однак в останній момент була зірвана з технічних причин: через поломку одного з кораблів, які під виглядом рибальських повинні були вийти в море і виконати операцію з блокування протоки.

"Іслямов в черговий раз підтвердив свою терористичну сутність. Він задумав перепинити шлях кораблям і паромам в Керченській протоці спеціальними хаотично розкиданими довгими сталевими тросами, які могли намотатися на гвинт і призвести до трагедії", — заявив Бальбек.

За його словами, відеоматеріали про підготовку диверсії привіз кримчанин, який обманом потрапив в добровольчий батальйон Іслямова, а коли дізнався про підготовку операції, повернувся в Крим і здався владі.

Як повідомляв "Апостроф", вчора в Державній прикордонній службі України розповіли про величезний затор на адмінкордоні з анексованим Кримом, який виник з вини самопроголошеної влади півострова.