RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

З'явилося відео блокування президії Ради

У мережі показаи відео, де голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив і одразу закрив вечірнє засідання парламенту в зв'язку з блокуванням парламентської трибуни фракціями "Батьківщина", Радикальної партії Олега Ляшка і позафракційних народних депутатів.

Відео опубліковане на YouTube.

"Через заблоковану трибуну спікер Верховної Ради Андрій Парубій відкрив і одразу ж закрив вечірню сесію Верховної Ради", — наголошується в коментарі до відеоролику, названого "Найкоротша робота Верховної Ради".

"У зв'язку з жорстким блокування трибуни Верховної Ради "Батьківщиною, Радикальною партією, "Народним контролем", "Свободою" та позафракційними нам необхідні консультації", — заявив Парубій в сесійній залі парламенту, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, необхідно провести політичні консультації, щоб розблокувати роботу парламенту.

Серед вимог депутатів, які заблокували трибуну, - створення слідчої комісії Верховної Ради щодо тарифiв, прийняття закону, який передбачає, що весь газ вітчизняного виробництва повинен йти на потреби ЖКГ, розслідування корупції, офшорів вищих посадових осіб держави.

Зазначимо, що згідно з регламентом, по вівторках вечірнє засідання Верховної Ради України триває з 16:00 до 18:00.

Нагадаємо, сьогодні вранці Верховна Рада України зняла недоторканність з народного депутата Олександра Онищенка і дала згоду на його арешт.

Як повідомляв "Апостроф", 28 червня на урочистому засіданні Верховної Ради у зв'язку зі святкуванням 20-ї річниці прийняття Конституції України народний депутат другого і третього скликань Олександр Єльяшкевич зустрів екс-президента Леоніда Кучму вигуками: "Кучму геть!"