RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

27 березня

Всі новини

У Росії розповіли про темне минуле нового посла Путіна в Україні

Російський журналіст Віктор Шендерович пригадав темне минуле Михайла Бабича, який претендує на призначення послом Росії в Україну, а до цього був повноважним представником президента РФ Володимира Путіна в Приволзькому федеральному окрузі.

Про це Шендерович розповів Ехо Москви.

"Є те, що називається репутація. Ось вона така. У цієї людини. Вона цілком недвозначна. І його кар'єра йде вгору, не під прямим кутом, але наверх. Повпред президента. Це еліта. Це топ-еліта країни. Чому він топ-еліта країни? Відповідь проста, виходячи зі здорового глузду. Він людина, абсолютно замарана і залежна. Посадити його — дві секунди. Це знає і він, і Володимир Володимирович Путін. І це значить, що він абсолютно влаштовує Володимира Володимировича Путіна. Він буде робити те, що йому скажуть", - пояснив журналіст.

Шендерович нагадав, що в 90-ті за Бабичем значилося багато скандальних справ, коли він легко міг опинитися у в'язниці.

"Віце-президент Росмясомолторга. Слідчий комітет звинуватив компанію в тому, що вона привласнила 2 млрд рублів. Бабич встиг зіскочити на роботу в федеральне агентство. Посадили іншого за розкрадання. Перейшов у заступники голови уряду Московської області. Підім'яв під себе фінансову частину, звільнений зі скандалом. Пересів на посаду заступника голови адміністрації Івановської області, поєднуючи з постом глави представництва в Москві. У березні 2000 року в офісі представництва був проведений обшук. Тому що на приміщення на Новому Арбаті було виділено 5 млн рублів — рівно стільки, скільки на розвиток охорони здоров'я та освіти в Іванівській області", - розповів журналіст.

За його словами, на арешт Бабича був виписаний ордер, але чиновник до цього часу покинув столицю, потім справу було закрито після особистого втручання Путіна.

"У 2002 році цей прекрасний чоловік м'ясний очолив уряд Чечні. І новий скандал, пов'язаний з любов'ю до освоєння грошових потоків і цитата його соратника, людини, яка його добре знає: «Це людина, яка де б не працювала, залишала б за собою кримінальні справи». Потім він став повпредом президента і ось зараз послом Росії. Це кадровий резерв. Причому це не вбивця адже, звичайна така людина", - підкреслює Шендерович.

Як повідомляв "Апостроф", з кінця липня РФ намагається призначити послом в Україні колишнього помічника глави прикордонної служби ФСБ Михайла Бабича.