RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

На Банковій показали, як Порошенко познущався над Путіним

Президент України Петро Порошенко 16 вересня на саміті YES у Києві зробив гучну заяву з приводу російської агресії щодо України, закликавши Захід до введення нових санкцій проти людей Путіна.

Як написав у Facebook політконсультант з Банкової Тарас Березовець, при цьому Порошенко познущався над главою РФ.

"Порошенко знущається над Путіним: "Я перший, хто підтримає скасування санкцій щодо Росії. Мені боляче, що через них знижуються стандарти життя росіян. Я підтримую скасування санкцій, але тільки після того, як Росія залишить Крим і виведе війська зі сходу моєї країни", - пише Березовець.

У своїй промові Порошенко зазначив, що Україна не зробить ані кроку вперед, поки Росія не виконає зобов'язання у сфері безпеки на Донбасі.

Він також зазначив, що 2,5-річну російську агресію проти суверенної України необхідно називати саме агресією.

Щодо виборів до Держдуми Росії, які заплановані на 18 вересня, в тому числі, на території анексованого Криму, то, за словами українського президента, ті, кого оберуть до Держдуми в Криму, купують собі квиток у "санкційний клуб".

Україна також, за його словами, розраховує на ухвалення резолюції ГА ООН у зв'язку з масовим порушенням прав людини в Криму.

Крім того, Порошенко зазначив, що через політичні переслідування Росія перетворює Крим на концтабір.

Порошенко закликав міжнародне співтовариство ввести нові секторальні санкції проти Росії, а ЄС - перейти до графіку розгляду питання продовження санкцій проти РФ один раз на рік.

Як повідомляв "Апостроф", російський прем'єр 15 вересня дав зрозуміти, що Крим все ж залишається українською територією.