RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Причетність Росії до загибелі МН17: з'явилися важливі відео

У мережі з'явилися важливі відеозаписи в рамках розслідування щодо збитого 17 липня 2014 року над Донбасом малайзійського Boeing рейсу MH17.

Відео опубліковані на YouTube.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", Міжнародна спільна слідча група (Joint Investigation Team, JIT) встановила, що Boeing був збитий ракетою серії 9М38 зенітно-ракетного комплексу (ЗРК) "Бук", який доставили на Донбас з Росії і після катастрофи літака відвезли назад.

Представник слідчої групи, голова департаменту розслідувань поліції Нідерландів Гілберт Пауліссен зазначив, що "Бук" після здійснення запуску ракети вивели на територію Росії через Красний Луч, Дебальцеве та Луганськ.

"Пізно ввечері 17 липня ЗРК "Бук" своїм ходом прибув у Сніжне, де був занурений на транспортер і пізно ввечері 17 липня почав рух у бік Росії", - зазначив Пауліссен.

Він додав, що маршрут "Бука" відновили зі слів місцевих жителів і бойовика, який брав участь в евакуації ЗРК в РФ.

Коментуючи заяви Росії щодо радарів, Пауліссен заявив: "Те, що літак не було видно, не доводить, що його там не було", підкресливши, що є безліч інших доказів висновків комісій.

"Ми повністю впевнені в тому, що висновки, які ми сьогодні представляємо, є точними. Висновки такі: 17 липня рейс МН17 був збитий ракетою з ЗРК "Бук" з поля поблизу Первомайського. Система була привезена з території Російської Федерації, а потім повернулася на територію Росії", - підсумував Гілберт Пауліссен.

Також голова національної прокуратури Нідерландів Фредерік Вестербеке завив, що Міжнародна спільна слідча група встановила імена сотні причетних до катастрофи MH17.

"Ми визначили їхні особистості, ці люди або управляли "Буком", або причетні до його перекидання до місця запуску. Інші особи також сприяли або будь-яким іншим чином грали роль. Наприклад, ті, які ескортували "Бук". Вони не є автоматично підозрюваними", - зазначив Вестербеке.

Як повідомляв "Апостроф", доповідь Міжнародної спільної слідчої групи прокоментували в Росії.