RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Загроза Маріуполю від бойовиків: журналіст пояснив "ціну питання"

Бойовики виявляють військову активність у районі Маріуполя Донецької області, щоб допомогти Росії продавити потрібні їй пункти в угоду щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це розповів на ТБ-каналі "Апострофу" головний редактор видання Денис Попович.

"Маріуполь — точка прикладення зусилля. Це друге за величиною місто Донецької області, центр металургії та "дорога на Крим". Тому будь-яка атака на Маріуполь викликає хворобливу реакцію української сторони", - сказав Попович.

Втім, на думку журналіста, Росія не планує широкомасштабний наступ у цьому напрямку, адже для цього доведеться значно збільшити свою присутність на Донбасі.

"Щоб реально прорубати "коридор" у Крим, бойовикам і Росії потрібно збільшити кількість військ утричі, а то і вчетверо", - вважає Попович.

Як стверджує журналіст, справжньою метою Росії є спроба натиснути на українську сторону під час проведення переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

"Просто нам на прикладі Маріуполя показують, що потрібно бути більш поступливими і швидше прийняти план Володимира Путіна, який полягає в тому, щоб впихнути окуповані території до складу України на умовах Росії", - сказав Попович.

Таким чином, російська сторона планує отримати вплив на внутрішньополітичну ситуацію в Україні, за допомогою проведення виборів на Донбасі та ймовірного проходження бойовиків у Верховну Раду.

Детальніше ознайомитися з думкою Дениса Поповича можна на каналі "Апострофу" на YouTube.