RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Допрос Порошенко: в ГПУ рассказали о проблеме

Начальник департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що президент України Петро Порошенко вже більше року не з'являється в ГПУ для дачі свідчень у справі злочинів на Євромайдані.

Про це повідомляє "Громадське ТБ" з посиланням на інтерв'ю Горбатюка "Громадському радіо".

Він зазначив, що Порошенко згоден з'явиться в ГПУ, але "на цьому поки все". За словами Горбатюка, помічники Порошенко пояснюють неявку президента України його високою завантаженістю.

Також Горбатюк додав, що лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк і лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок дали цінні свідчення. Зокрема, сказав представник ГПУ, Яценюк розповів про зустріч з екс-президентом України Віктором Януковичем.

Горбатюк підкреслив, що, за словами Яценюка, Янукович знав про всі події на Майдані. Прокурор заявив, що якщо Янукович знав, але не робив нічого для притягнення до кримінальної відповідальності міліціонерів, які били і вбивали людей, то можна припускати, що він це свідомо допускав або навіть бажав.

Як повідомляв "Апостроф", Генпрокурор Юрій Луценко ще у вересні заявляв, що Порошенко має намір дати свідчення по справі подій часів Євромайдану.