RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Гучне затримання у ватажка ЛНР: з'явилися імена та подробиці

У так званій ЛНР заявили про затримання в Луганську 32 представників ультрас руху "Чорно-білі".

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Бойовики звинувачують затриманих в "підривній діяльності й тероризмі". Зокрема, як кажуть сепаратисти, в серпні 2015 року члени руху створили і поширили через соцмережі відеозапис, в якій закликають "до підриву конституційного ладу" ЛНР і спалюють прапор сепаратистів.

У русі "Чорно-білі" ці звинувачення відкидають. Представники ультрас відзначили, що бойовики затримали чотирьох молодиків, віком 16-19 років, "у яких не вийшло виїхати за сімейними обставинами". Представники "Чорно-білих" додали, що вже звернулися до правозахисників та компетентним органам за допомогою у звільненні своїх товаришів.

Прокремлівський ресурс "РИА Новости" з посиланням на так званій МБГ ЛНР пише, що затриманих звуть Владислав Овчаренко і Артем Ахмеров. Відзначається, що бойовики звинуватили їх у шпигунстві і співпрацю з головним управлінням розвідки Міноборони України.

Також сепаратисти звинуватили представників ультрас в зберіганні символіки батальйону "Азов", "Правого сектора", поширенні "неонацистської літератури" та листівок "із закликами до повалення конституційного ладу" ЛНР.

Як повідомляв "Апостроф", у ЛНР звинуватили співробітників "генпрокуратури республіки" у співпраці з Україною.