RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Імпічмент Олланда: з'явилася реакція з РФ

Представники виконавчої влади Франції отримали проект резолюції про імпічмент президента країни Франсуа Олланду.

Інформагентство "France Press" повідомляє, що документ підписаний 79 депутатами, в тому числі головою фракції партії "Республіканці" Крістіаном Жакобом, який офіційно представив проект, і колишнім прем'єр-міністром Франсуа Фійоном.

Праві звинувачують Олланда в розголошенні держтаємниці у своїй книзі "Президент не повинен був цього казати...". У ній президент зізнався, що давав вказівки спецслужбам ліквідувати джихадистів за кордоном. Однак у тій самій книзі він заявляє, що це чиста фантазія.

Рішення щодо резолюції буде прийматися спеціальним бюро парламенту. Фійон при цьому визнав, що ініціатива не має жодних шансів на успіх, оскільки у правих нема більшості в парламенті.

Свою думку з приводу імпічменту росіяни висловлюють у коментарях до новини на сайті "РИА Новости".

"А за ним і Меркель. В топку обох, відпрацьований матеріал Обамки", "Щось захиталось під очкастою амебою", "Вляпався очкарик??!!", "Час вже пану Олланду зрозуміти, що всі керівні американські дупи не підлижеш та подяки від тих панів не дочекаєшся", - пишуть росіяни.

Як повідомляв "Апостроф", раніше розгорівся скандал з прослуховуванням американськими спецслужбами телефонних розмов трьох президентів Франції: Жака Ширака, Ніколя Саркозі та Франсуа Олланда.