RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Марушевська розповіла, чи приєднається до партії Саакашвілі

Керівник Одеської митниці Юлія Марушевська у понеділок, 14 листопада, оголосила про свою відставку. Своє рішення Марушевська пояснила тим, що надалі не бачить можливості здійснювати реформи. В інтерв'ю "Апострофу" Марушевська розповіла, чим займатиметься в подальшому і чи буде вступати в нову політичну силу Михайла Саакашвілі.

- Юлія, чому ви пішли з посади голови Одеської митниці? Однією з причин своєї відставки ви назвали саботаж з боку влади. У чому він виявлявся?

- Повна відсутність підтримки того проекту, заради якого я і була представлена президентом на позицію керівника Одеської митниці. І це проявлялося багато у чому, починаючи від того, що в травні Володимир Гройсман пообіцяв підписати постанову Кабміну про запуск пілотного проекту на Одеській митниці, продовжуючи недобудовою морського вокзалу і закінчуючи відсутністю будь-якого руху в напрямку зміни програмного забезпечення. Тобто всі ці кроки, які ми робили, нескінченні наради, робочі зустрічі, всі прописані процедури, все те, що ми передавали, - все було без підтримки. Ми на регіональному рівні зробили все, що можливо, але нам потрібна була підтримка Києва для того, щоб проект реально запрацював, але, на жаль, нічого з того, що було обіцяно, незважаючи на нескінченні зустрічі і переговори, не було зроблено.

- За весь період вашої роботи у вас були дуже напружені стосунки з главою ДФС Романом Насировим. У чому полягав конфлікт?

- Насиров відверто є людиною кланів, і прикриває його група нардепа Хомутинника, прикриває виключно через те, що у цих депутатів є можливість впливати на рішення, коли в парламенті необхідна більшість, і вони мають "золоту акцію" при формуванні цієї більшості. Це основна причина. На жаль, у нас клани зараз вирішують більше, ніж будь-що інше. І ні волі президента, ні волі прем'єра звільнити цю людину немає, незважаючи на нескінченну кількість претензій, незважаючи на колапс у митній сфері і незважаючи на відсутність будь-яких реформ у фіскальній сфері.

- А що ви будете робити надалі? Чи залишитеся в політиці?

- Я хотіла б і надалі бути як корисною для тих хороших змін, які відбуваються в країні. Якщо матиму таку можливість, то це було б чудово.

- Можливо вступите в анонсовану нову партію Михайла Саакашвілі?

- Партії ще немає, і складно говорити про те, що це буде партія. Я думаю, що це буде більше громадський рух, який об'єднає тих людей, які хочуть щось змінити в країні. У цьому плані я, звичайно, підтримаю. Я потребую зміни, як і будь-який інший громадянин України.