RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

З'явилося відео випробування Україною нової потужної ракети

У мережі з'явилося унікальне відео випробування новітньої зброї українського виробництва.

Приємно порадував українців радник українського президента Юрій Бірюков, який розмістив відео зі стартом на своїй сторінці у Facebook.

На відео з полігону Бірюков каже, що успішний запуск ракети відбувся, залишилося отримати дані телеметрії. Перевірку новітньої зброї в цілому він оцінив добре і підсумував, що в нашій країні вміють робити ракети, зазначивши при цьому, що випробування ще мають проміжний характер.

У коментарях до запису радник Порошенка розповів, що під час перших двох стартів попадання ракети сталося в коло радіусом 50 метрів. Однак на уточнюючі запитання читачів, яка саме ракета випробовувалася, не відповів.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація про розробку нового ракетного комплексу "Грім", який повинен був стати спільним дітищем конструкторського бюро "Південне" і "Павлоградського хімічного заводу". Замовником став іноземний інвестор, а саме Саудівська Аравія, яка, за інформацією ЗМІ, виділила на створення новітньої зброї приблизно $40 млн. Випробування нового комплексу планували здійснити в грудні 2016 року.

Як повідомляв "Апостроф", новий ракетний комплекс зможе докорінно змінити ситуацію на Донбасі.