RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Війна РФ проти України: в ОБСЄ озвучили гучні цифри вторгнення військ Путіна

Представники ОБСЄ, які спостерігали за роботою двох пунктів пропуску на неконтрольованих українською владою ділянках кордону, відзвітували про побачене. Відомості місії шокують.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на доповідь Даніеля Байєра.

Перебуваючи на російських пунктах "Донецьк" і "Гуково", спостерігачі міжнародної місії помітили переміщення великої кількості людей у військовій формі. За підрахунками, це були понад 30 тисяч осіб.

Байєр загострює увагу на тому, що це відбувалося тільки на двох пунктах пропуску, і задається питанням, скільки ще військових могли пройти через кордон у тих пунктах, до яких міжнародній місії не надали доступ.

Також у доповіді зазначено, що Росія 3 місяці не дає відповіді на запити ОБСЄ з проханням дозволити представникам місії оглядати пункти пропуску по периметру.

Баєр заявив, що всім відомо, що російська сторона часто намагається представити військових як цивільних осіб, але зрозуміло, що вони їдуть воювати в Україні, одержуючи зброю на окупованих територіях.

У доповіді також зазначається кількість жертв серед російських військових у конфлікті на Донбасі. Місія нарахувала близько 27 катафалків, які поверталися з непідконтрольних Україні територій. "Заперечення жертв серед військових є плямою на совісті Росії", - вважає Байєр.

Як повідомляв "Апостроф", ОБСЄ вдалося офіційно задокументувати факт перекидання російських військових і озброєння з Росії на Донбас.