RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Ракетні вчення України над Кримом: з'явилося важливе уточнення

Представники "Росавіації" зробили важливе уточнення щодо проведення гучних ракетних навчань у Херсонській області. Україна перенесла координати проведення ракетних стрільб у бік нейтральних вод Чорного моря.

Про це повідомляє Interfax.ru.

У відомстві розповіли, що українська сторона в ніч на 1 грудня випустила нове авіаційне повідомлення (НОТАМ), в якому координати небезпечних зон були зміщені на захід від, на думку росіян, "територіальних вод РФ".

У "Росавіації" заявили, що нова зона також знаходиться під відповідальністю Росії, а безпеці польотів не загрожує.

В оборонному відомстві України підтвердили, що завчасно попередили про зміщення лінії небезпечної зони у зв'язку з проведенням ракетних навчань. У Міністерстві оборони виключили загрозу життю мешканців окупованого Криму.

Нагадаємо, спікер МЗС України Мар'яна Беца заявила, що ракетні стрільби будуть проходити відповідно до законодавства України. Також МЗС направить ноту протесту агресору, який окупував півострів і відкрито загрожує надалі застосовувати силу.

Як повідомляв "Апостроф", Росія офіційно заявила про готовність збивати українські ракети, якщо вони будуть запущені над окупованим Кримом.