RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Адвокат розповів, коли допитають Охендовського

Перший допит голови ЦВК Михайла Охендовського в статусі підозрюваного у справі про "чорну бухгалтерію" ПР призначений на 15 грудня.

Про це "Апострофу" повідомив адвокат Охендовського Андрій Смирнов.

"Ми плануємо його провести завтра, бо я кілька годин тому повернувся з відрядження. Ми в постійному спілкуванні з детективами, підтримуємо з ними конструктивний діалог, і це моя ініціатива і підзахисного, щоб перенести допит на завтра для того, щоб ми могли нормально організуватися і підготуватися до цієї події, а не з трапа літака мчати до детективів", - розповів Смирнов, зазначивши, що точний час допиту ще узгоджується.

Варто звернути увагу, що НАБУ планувало допитати Охендовського сьогодні, однак він не з'явився. "Підозрюваний не прибув з особистих причин і домовився за погодженням з детективами перенести допит на інший день", - пояснила "Апострофу" прес-секретар НАБУ Світлана Оліфіра.

Нагадаємо, голові ЦВК Михайлу Охендовському вчора, 13 грудня, в аеропорту "Бориспіль" вручили підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 і 4. ст. 368 КК України "Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою". Чиновника підозрюють в отриманні коштів з "чорної бухгалтерії" регіоналів. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі.