RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

​Експерт пояснив, чому затвердження нового складу ЦВК є фактично нереальним

У зв'язку з тим, що повноваження більшості членів Центральної виборчої комісії закінчилися ще в 2014 році, зараз гостро стоїть питання призначення нового складу ЦВК.

Про це йдеться в статті "Апострофу" Порівну або по-братськи: як Порошенко і депутати формують новий ЦВК.

Автор зазначає, що раніше президент україни Петро Порошенко заявляв, що не хоче бачити у ЦВК людей, які раніше там працювали. При цьому голова Комітету виборців України Олексій Кошель у коментарі "Апострофу" висловив думку, що ця пропозиція президента не знайде підтримки в Раді.

"Порошенко пояснює, що хоче уникнути репутаційних ударів по новій ЦВК, але, на превеликий жаль, під цю схему не потрапляють двоє професіоналів, до яких не було зауважень громадськості та експертів. Це Жанна Усенко-Чорна та Андрій Магера", - говорить Капшук.

За його словами, у поданні президента не були враховані позиції "Опоблока", "Батьківщини" і Радикальної партії.

"Фактично в цьому є велика проблема, адже закон про регламент чітко передбачає, що голосування за кожного члена ЦВК здійснюється окремо, тобто парламент повинен прийняти 12 результативних постанов. А коли Рада не може знайти 226 голосів, зрозуміло, що результативне голосування за новий склад комісії практично нереальне", - пояснив голова КВУ.

Раніше "Апостроф" писав про те, чому справа проти голови ЦВК Михайла Охендовського через нібито його зв'язки з "чорною бухгалтерією" Партії регіонів може розвалитися.