RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

​Каспаров вказав на небезпеку угоди Трампа з Путіним щодо України та Сирії

У суспільстві продовжують обговорювати ймовірність угоди між Кремлем і новообраним президентом США Дональдом Трампом щодо воєн у Сирії та Україні.

Російський опозиціонер Гаррі Каспаров в інтерв'ю Обозревателю вважає, що така домовленість може тільки погіршити реальний стан справ.

За його словами, "операція жодним чином не полегшить, а навпаки – зробить ситуацію ще більш важкою, тому що спровокує подальші конфлікти, подальші акти агресії, і, відповідно, ціна протидії цій агресії буде різко зростати".

Втім, Каспаров зазначає, що поки можна спостерігати бажання Трампа домовлятися з Путіним. Опозиціонер вважає, що таке бажання зумовлене "зобов'язаннями, які є в Трампа перед російськими олігархами і Путіним, або його нерозумінням світових проблем".

Каспаров підкреслив, що угода з Путіним фактично поставить під сумнів необхідність існування таких інститутів, як НАТО та ЄС і," можливо, відкине нас на десятиліття або на століття назад - в епоху, коли світові питання вирішувалися главами великих держав".

Раніше про можливість великої угоди між Путіним і Трампом у своїй колонці на "Апострофі" висловлювався російський політолог Андрій Піонтковський.