RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

​Переговори Путіна і Ердогана щодо Сирії: історик розкрив брехню Кремля

Відомий російський історик Андрій Зубов звернув увагу на інформацію про те, що Туреччина і Росія погодили план припинення боїв в Сирії.

На своїй сторінці у Facebook Зубів написав: "Як і з Кримом, з Сирією все встало на свої місця. Виявилося, що в Сирії є всім відома опозиція режиму Асада, що вона зовсім не тотожна ІДІЛ та іншим терористичним угрупованням".

"Всі заяви і Путіна і Лаврова, що ми не можемо знайти людей, з якими можна вести переговори в опозицією, була звичайна, на жаль, кремлівська брехня. Заради дружби з новим стратегічним союзником" Ердоганом опозиція тут же була побачена і саме з нею у казахській Астані представники Асада будуть проводити переговори", - пояснює історик.

Також, за словами Зубова, остаточно стало ясно, що весь цей час Росія знищувала не терористів ІДІЛ, а в першу чергу саме опозицію Асаду.

"Саме у опозиції він взяв Алеппо кілька днів тому, саме сунітську більшість, опозиційну режиму Асада і його союзникам іранцям, з допомогою російського спецназу, з допомогою російських бойових літаків і вертольотів піддавали найтяжчим стражданням. Все стало ясно. Опозиція стала для Кремля реальністю завдяки Ердогану і його новому антизахідному курсу", - підкреслив Зубов.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що не так давно США зняли обмеження на постачання зброї сирійській опозиції.