RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

РНБО розширила санкції проти Росії

Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) 29 грудня ввела додаткові санкції проти фізичних і юридичних осіб Російської Федерації.

Зокрема, санкції були розширені щодо осіб, незаконно обраних до Держдуми Росії на "виборах" в окупованому Криму, членів так званих "виборчих комісій", українських підприємств на півострові, які були незаконно перереєстровані за законодавством РФ.

Також введені санкції щодо російських посадових осіб правоохоронних органів і судів, причетних до незаконного утримання українських громадян на території РФ.

РНБО застосувала санкції до представників колишнього керівництва України, які оголошені в розшук і ховаються за кордоном, і причетні до фінансування терористичної діяльності й агресії Росії проти України.

Санкції розширені відносно підконтрольних юридичних осіб РФ, які причетні до ведення гібридної війни проти України в інформаційній сфері і кіберпросторі.

Для забезпечення прозорості та синхронізації дії всі санкції, застосовані у відношенні фізичних і юридичних осіб, продовжено на один рік.

Крім цього, РНБО доручила Кабінету Міністрів спільно з СБУ вжити невідкладних заходів щодо удосконалення захисту інформаційних і телекомунікаційних систем.

РНБО схвалила проект Доктрини інформаційної безпеки України, розроблений Міністерством інформаційної політики спільно з Комітетом Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики.

Також РНБО підтримала розроблений Міноборони проект Державної програми розвитку української армії на період до 2020 року, а також зміни у військово-адміністративного поділу території України.

Як повідомляв "Апостроф", ЗМІ дізналися про підготовку США нових санкцій проти Росії за її втручання в американські президентські вибори.