RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Порошенко доручив МЗС подати до Гааги позов проти Росії

Президент Петро Порошенко доручив міністерству закордонних справ передати позов до міжнародного суду ООН в Гаазі. Позов стосується порушення Росією Конвенції ООН щодо протидії фінансування тероризму та Конвенції щодо ліквідації усіх форм расової дискримінації.

"Три роки Російська Федерація брутально порушує міжнародне право, три роки здійснює незаконну анексію Криму, незаконну окупацію Сходу нашої країни на території Донецької та Луганської областей, реалізує політику знищення і дискримінації в Криму", - сказав президент, передає прес-служба голови держави.

Він наголосив, що протягом трьох років російські бойовики скоїли численні терористичні атаки, жертвами яких стали сотні тисяч безвинних людей, які змушені були покинути свої помешкання.

Президент нагадав, що близько 1,7 млн українців є тимчасово переміщеними особами, а ті, хто залишився і в Криму, і на Донбасі зазнають тортур та переслідувань.

Глава держави висловив впевненість в тому, що Україна весь цей час з початку агресії Росії діяла виключно у форматі міжнародного права. Він зауважив, що ця робота проводилась за його дорученням і на сьогоднішній день завершено процес тривалої досудової роботи, підготовлено позов до Міжнародного суду ООН в Гаазі.

"Сьогодні увесь комплекс робіт по досудовому процесу завершено. Сьогодні Україна повністю готова щоб передати до Міжнародного суду ООН в Гаазі необхідні документи для притягнення до відповідальності Російську Федерацію по цим двом Конвенціям", - зазначив президент.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що за справи Путіна в Україні взявся суд в Гаазі.