RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Савченко дала пояснення своїм словам про Крим

Народний депутат Надія Савченко пояснила свої слова про звільнення анексованого Криму, підкресливши, що не говорила про здачу півострова Росії за рахунок деокупації Донбасу.

Про це вона сказала в ефірі телеканалу "112".

Російський журналіст Павло Казарін на своїй сторінці у Facebook зазначив, що ряд ЗМІ опублікував недостовірну інформацію щодо заяви українського нардепа.

"Я все ж подивився повну версію відео того нещасливого ефіру з Савченко. Так от – вона нічого такого не пропонувала. Савченко коментувала заяви про можливість швидкого повернення Донбасу під контроль Києва мирним шляхом. І вона сказала, що будь-який сценарій швидкого повернення Донбасу мирним шляхом буде супроводжуватися переговорами з Росією, на яких вона буде намагатися розміняти Донбас на визнання (або відкладання в "довгий ящик") Криму. І що альтернативний сценарій цього – військовий", - написав він.

В коментарях голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров написав, що розмовляв з цього приводу з Савченко:

"Я також переглянув цей сюжет на сайті 112 каналу. Вслухався в кожне слово. Вкрай закручені пропозиції, через зміст яких просто треба було пробиратися...Потім зв'язався з Надією Савченко, вона щиро була засмучена однозначним трактуванням її висловлювань. Я закликав її виступити з поясненнями і уточненнями...Здається, вона так і зробила".

Як повідомляв "Апостроф", Савченко заявила, що звільнення Донбасу мирним шляхом призведе до здачі окупованого Криму. Вона назвала Крим "черговим Придністров'ям". Савченко вважає, що така ж доля може спіткати і Донбас.

У соцмережах заява Савченко викликала бурю негативу.