RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

​Стопами Гітлера: в Україні розповіли, що погубить Путіна

Агресивна політика Володимира Путіна нагадує дії Адольфа Гітлера і Беніто Муссоліні. Президент РФ вважає, що він повинен підлаштувати весь світ під Росію.

На це звернув увагу журналіст Айдер Муждабаєв в інтерв'ю Online.ua.

За його словами, Росія йде до моменту, який був у фашистській Німеччині після початку Другої світової війни – населення поділилося на згодних і не згодних, проте вже посаджених.

"Беремо Третій Рейх — все по кальці, там нічого нового немає. Це перебудова журналістів, це вбудовування системи, це еміграція одних і колабораціонізм інших. Там нічого нового немає, це азбука", - говорить Муждабаєв, проводячи аналогію з нинішньою РФ.

Журналіст підкреслив, що Путіну не уникнути війни. "Буде економічна війна, в якій Росія зазнає поразки, чи гаряча, чи це буде локальна, де Росія понесе втрати, які не залишать владі всередині країни легітимності, як це було з Афганістаном", - зазначає Муждабаєв.

Він висловив думку, що Путіна може погубити його ж ейфорія. Журналіст підкреслив, що певний ланцюг подій може десакралізувати Путіна в очах російських громадян. В якості прикладу він наводить ситуацію з розпадом СРСР, коли під час протестів ніхто не став захищати владу.

При цьому, зазначає Муждабаєв, можливий найгірший сценарій, коли Путін розв'яже ядерну війну.

"Багато людей у російській владі, включаючи, зрозуміло, президента Росії, вважають, що на них лежить якась місія, що вони дійсно повинні підлаштувати світ під Росію. Поки у них виходить, але це така ілюзія, яка також охоплювала Гітлера і Муссоліні. Виявилося, що це ейфорія. У Сталіна був заголовок "Запаморочення від успіхів". Я думаю, це їх і погубить, тому що вони будуть робити все більше дурниць", - говорить Муждабаєв.

Як повідомляв "Апостроф", на повторення Путіним дій Гітлера вказував український дипломат Григорій Перепелиця.