RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

У Росії констатували сумну ситуацію з поверненням Україні контролю над Донбасом

Києву буде дуже складно повернути контроль над Донбасом при нинішньому режимі в Москві, який чекає, поки Україна розвалиться.

Таку думку висловив російський військовий оглядач і аналітик Павло Фельгенгауер, передає Обозреватель.

"Повернення Донбасу Україні цього року реальним не виглядає. А як це можна зробити, при нинішньому режимі в Москві? Якщо чесно, то підстав для такого оптимізму я не бачу. Та танкова армія "Л/ДНР", по суті, інтегрована до складу російських збройних сил, її ніхто розпускати так просто не буде. Російські стратегічні цілі по Україні не змінилися, Росії неприйнятна будь-яка форма інтеграції України із Заходом, з будь-якими західними структурами. І ось ця танкова армія на Донбасі - це як гарантія того, що цього не відбудеться", - вважає аналітик.

За його словами, Росія може піти на повномасштабне вторгнення, але поки для цього немає особливих причин, хоча і чекати, що вона просто піде з Донбасу, не варто.

"Так, війна триває вже три роки, і що? Стратегічні цілі не змінилися, в Росії є надія, що Україна сама розвалиться, тому не обов'язково там проводити повномасштабні військові дії. Хоча і вони не виключені. Але очікувати, що Росія взагалі піде з Донбасу і надасть Україні свободу дій, це безглузді надії і цього не буде ", - зазначив Фельгенгауер.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що журналіст озвучив прогноз по деокупації Донбасужурналіст озвучив прогноз по деокупації Донбасу.