RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Китай назвав умови співпраці з Трампом

Обов'язковою умовою співробітництва Китаю з новою адміністрацією США є дотримання Вашингтоном принципу "одного Китаю", заявив міністр закордонних справ КНР Ван І, повідомляє Reuters.

"Ми готові, на основі суворого дотримання принципу "одного Китаю" і поваги корінних інтересів один одного, вести діалог з новим урядом США", - заявив міністр.

За його словами, при дотриманні цієї вимоги Китай, також готовий збільшити взаємну довіру, зосередившись на співпраці, врегулюванні суперечок і сприянні здоровому розвитку китайсько-американських відносин.

Крім того, офіційний Пекін вважає, що торгова війна зашкодить, як Китаю, так і США.

Нагадаємо, відносини між КНР і США загострилися після того, як президент США Дональд Трамп, коментуючи свою телефонну розмову з президентом Тайваню, заявив, що США не зобов'язані дотримуватися політики "одного Китаю".

Політика одного Китаю - принцип зовнішньої політики держав, який визначає, що на карті світу існує тільки одна китайське держава, попри те, що є дві країни, які претендують на назву Китай - Китайська Народна Республіка (материкова частина Китаю) і Китайська Республіка (острів Тайвань).