RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Клімкін назвав умову проведення виборів на Донбасі

Озброєна поліцейська місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) - наріжний елемент для організації місцевих виборів на окупованій частині Донецької й Луганської областей, заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Поліцейська місія – це присутність представників ОБСЄ з озброєним компонентом, які мають допомогти нам організувати вибори. Зараз там нема жодної інфраструктури. Яким чином це буде відбуватися, хто цим буде займатися? Це ті, хто зараз у Донецьку й Луганську, будуть займатися організацією виборів? Реально – це буде ОБСЄ", – цитує Клімкіна УНІАН.

За його словами, саме озброєна місія ОБСЄ допоможе поновити реєстри виборців, запобігти маніпуляції з кількістю людей, які мають право голосу та забезпечити безпеку волевиявлення в умовах, коли "хто завгодно може починати стріляти".

Клімкін наголосив, що виходячи з того, що рішення в ОБСЄ приймаються всіма 57 країнами-членами, необхідно "якось дотиснути Росію на цю місію".

Нагадаємо, вчора, 25 січня, Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) ухвалила резолюцію щодо України, яка не передбачає проведення виборів до Верховної Ради у тимчасово окупованих районах Донецької і Луганської областей.