RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

В СБУ вважають, що допомогли меру Перемишля

Голова Служби безпеки України Василь Грицак позитивно оцінив результати дипломатичного скандалу між офіційними Києвом і Варшавою, який розпочався в результаті заборони на в'їзд в Україну мера польського міста Перемишль Роберта Хоми.

"Ми дійсно в курсі жорстких заяв МЗС Польщі, але я хочу зазначити, що мер міста Перемишль дав оцінку тому, що відбувалося у місті Перемишль — і засудив акти, які були вчинені учасниками акції, як би мовити, недружній для України. І я думаю, що це (заборона на в’їзд до України - УНІАН) буде мати певні позитивні наслідки для нього, і зараз це питання перебуває у веденні зовнішньополітичного відомства нашої держави", - цитує Грицака УНІАН.

Нагадаємо, 17 грудня мера Перемишля Роберта Хому, який повинен був прибути до Львова, не пустили на територію України за участь в антиукраїнських заходах і розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

18 січня Посольство Польщі спрямувало МЗС України ноту з проханням надати повне пояснення причин для заборони на в'їзд в країну меру Перемишля.

Вчора, 25 січня, віце-міністр закордонних справ Польщі Ян Дзедзичак заявив, що рішення про заборону в'їзду в Україну меру Перемишля Роберту Хомі ставить під загрозу подальшу співпрацю між країнами.