RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Росія обстріляла українське судно в Чорному морі: опубліковані фото

Командування Військово-морських сил України (ВМСУ) оприлюднило фотодокази снайперського обстрілу українського водолазного судна "Почаїв" з захоплених РФ бурових платформ "Чорноморнафтогазу" поблизу окупованого Криму.

"На відміну від голослівних заяв російських чиновників, як зазвичай, без доказів і обґрунтувань, у нас є що показати - сліди від снайперських куль на рубці водолазного судна Почаїв", - йдеться в повідомленні командування ВМСУ в Facebook.

Нагадаємо, раніше представники керівництва прикордонної служби Росії про те, що в березні 2016 року український військовий корабель нібито обстріляв захоплену окупантами бурову установку "Чорноморнафтогазу" у Чорному морі.

"Виникає питання: так хто ж винен насправді і скільки ще потрібно доказів, щоб продемонструвати світу підлість і лицемірство держави під умовною назвою" нас тут немає "?" - запитують у командуванні флоту.

У ВМСУ також додали, що намагаються не йти на конфронтацію, бути витриманими, хоча "приводів було вже більш ніж достатньо".

Нагадаємо, Росія, використовуючи захоплені в України бурові платформи, щорічно видобуває на українському шельфі поблизу Криму 2 млрд куб. м газу, забезпечуючи їм окупований півострів.