RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

У Росії дізналися цікаві деталі про депутата Держдуми, який здав Януковича ГПУ

Російський політик і засновник "Фонду боротьби з корупцією" Олексій Навальний опублікував розслідування по депутату від КПРФ Денису Вороненкова, який дав показання проти екс-президента України Віктора Януковича. Як говориться в статті, у Вороненкова є п'ять квартир і автопарк.

Як говориться в статті, Вороненков з 1995 року перебуває на держслужбі, у тому числі в прокуратурі. Офіційний дохід - 2,4 млн рублів (близько 1,08 млн грн).

У нього задекларовано 5 квартир загальною площею 1 088 кв. м, при цьому велика квартира на 446,4 кв. м знаходиться на вул. Тверська в Москві і коштує близько 300 мільйонів рублів. Крім того, Вороненков задекларував два гаража і дача 887 кв. м з нежитловим приміщенням 189 кв. м, а також автопарк з п'яти автомобілів.

Навальний уточнює, що Вороненков в Держдумі голосував як за анексію Криму, так і за введення військ в Україну.

"Який це був прекрасний патріот і борець з українськими бандерівцями. Голосував за все резолюції своєї партії на цю тему. Як і дружина його - депутат-єдинорос Максакова. А тепер? Вороненков з кимось там посварився, з Думи його виперли, і вони з дружиною рвонули до Києва. І прямо в літаку перевзулися з георгіївських кольорів в жовто-блакитні. Тепер показання дає про те, що Янукович - зрадник. Тобто Янукович, звичайно, зрадник, тут сумнівів немає. Але не Вороненкову з дружиною це стверджувати" , - прокоментував політик опубліковане розслідування.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що колишній депутат Держдуми від КПРФ Денис Вороненков дав в ГПУ свідчення у справі про держзраді колишнього українського президента Віктора Януковича.