RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Радянський Донецьк: опубліковано показові фото з окупованого міста

З початком російсько-терористичної окупації Донецьк з головою занурився в "щасливе" радянське минуле, розповідають Крим. Реалії.

Як лідери збройних угруповань ДНР, так і власники закладів громадського харчування (а часто це одні і ті ж самі особи) використовують символіку СРСР для залучення відповідно прихильників та клієнтів.

До числа найбільш невибагливих "радянських" закладів можна віднести кафе-бар "Наша Родина СССР". Крім назви, цей заклад більше нічого не пов'язує з радянським минулим: інтер'єр і меню нічим не примітні.

Більш творчо до занурення в часи розвиненого соціалізму поставилися власники кафе "Олів'є-80", офіціанти якого навіть одягнені в специфічні для радянських часів сорочки з застебнутим на верхній гудзик коміром.

Стіни прикрашають бюсти Леніна, фотографії радянських акторів, грамоти радянських часів, а також репродукція портрета Йосипа Сталіна. Крім того, на стінах висять ковзани, акордеон, дошка для шашок з приклеєними до неї шашками, а також знаходяться полиці з радянськими книгами і чорно-білими фотографіями.

Однією з найбільш примітних речей у закладі є бордовий прапор з профілем Леніна і написом "Під прапором марксизму-ленінізму, під керівництвом комуністичної партії вперед, до перемоги комунізму!".

Стіни туалету обклеєні радянськими газетами, а під стелею протягнута мотузка з прищіпками, на якій висять нібито тільки що отримані чорно-білі знімки.

Нагадаємо, раніше в Донецьку з'явилася реклама арт-кафе "Гуляй-поле" з зображенням радянського диктатора Йосипа Сталіна.