RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Стало відомо, про що Порошенко розмовляв з Трампом

Петро Порошенко привітав Дональда Трампа з інавгурацією на посаді глави Сполучених Штатів та висловився за активізацію діалогу на всіх рівнях з новою американською Адміністрацією. Про це у Facebook повідомив пресс-секратар глави держави Святослав Цеголко за підсумками телефонної розмови президентів України та США.

За його словам, співрозмовники обговорили питання зміцнення стратегічного партнерства між Україною та США.

"Особливу увагу було приділено врегулюванню ситуації на Донбасі та досягнення миру політико-дипломатичним шляхом.

Сторони висловили глибоку стурбованість через ескалацію напруженості та погіршення гуманітарної ситуації передусім у районі Авдіївки. Вони наголосили на нагальній необхідності встановлення режиму повного припинення вогню", - йдеться у повідомленні.

Президент України також подякував главі Білого дому за тверду підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

Крім того, Петро Порошенко висловився за активізацію економічних і ділових зв’язків, що сприятиме створенню нових робочих місць і зростанню добробуту громадян обох країн.

Під час розмови також було обговорено майбутній візит Президента Петра Порошенка до Вашингтона, для підготовки якого до США поїде міністр закордонних справ України.

Нагадаємо, 17 січня президент України Петро Порошенко повідомив, що домовився про зустріч з президентом США Дональдом Трампом.