RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

РНБО ухвалила рішення щодо блокади Донбасу

Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) затвердила рішення "Про невідкладні заходи щодо нейтралізації загроз енергетичній безпеці України і посилення захисту критичної інфраструктури", у якому силовим структурам доручено вжити заходів щодо забезпечення громадського порядку у зоні проведення антитерористичної операції.

Рішення РНБО своїм указом невідкладно ввів у силу президент Петро Порошенко ..

"Міністерству внутрішніх справ України, Службі безпеки України невідкладно: вжити вичерпних заходів щодо забезпечення громадського порядку у районі проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях", - сказано у документі, опублікованому на сайті глави держави.

Також МВС і СБУ доручено забезпечити належну охорону об'єктів газо - і електропостачання, транспортної інфраструктури в районі проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях і створення належних безпеки умов їх безперебійного функціонування.

Крім того, СБУ має докласти додаткових зусиль з нейтралізації спроб російських спецслужб, їхньої агентури, пов'язаних з ними підривних елементів і диверсійно-розвідувальних груп ускладнити функціонування об'єктів критичної інфраструктури.

Також РНБО зобов’язала Кабмін затвердити порядок переміщення товарів до району або з району проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях та перелік товарів, заборонених для переміщення, й опрацювати і запровадити план дій щодо посилення боротьби з незаконним переміщенням товарів у районі проведення АТО. Кабмін зобов’язано організувати у районі проведення АТО ремонт пошкодженої транспортної інфраструктури (мостів, залізничних переходів тощо).

Нагадаємо, раніше глава держави Петро Порошенко заявив, що Україна не відмовиться від вугілля, яке постачається з окремих районів Донецької та Луганської областей.