RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Військовослужбовець з необережності вбив дитину у зоні АТО – правозахисниця

У зоні проведення антитерористичної операції на сході України внаслідок необережного поводження зі зброєю загинула дитина. Про це в ефірі "Громадського радіо" заявила правозахисниця Української Гельсінської групи Марія Ципящук.

За її словами, правозахисна організація не зафіксувала великої кількості смертей, проте подібні ситуації все-таки траплялися. "Наприклад, коли дитину вбили прямо в будинку через необережне поводження зі зброєю одного з військовослужбовців – за попередньою версією, зараз не розслідується", – розповіла Ципящук.

При цьому вона не стала ділитися більш докладною інформаціэю про інцидент, не озвучивши ні дати, ні місця того, що сталося.

Крім того, Ципящук відзвітувала про діяльність моніторингової місії. Так, спільно з Харківською правозахисною групою Українська Гельсінська група відвідали села Новотроїцьке, Чермалик, Павлопіль і Гранітне. У Гранітному правозахисники зуміли поспостерігати за переходом вчительки української мови з сімома учнями з частини села, підконтрольної терористам, у школу, що знаходиться на території, яка контролюється українськими силовиками. За словами Ципящук, межа поділу території села між українською стороною і терористами так званої "ДНР" проходить уздовж річки.

Раніше "Апостроф", посилаючись на главу військово-цивільної адміністрації Донецької області Павла Жебрівського, повідомляв про танковий обстріл житлових будинків в Авдіївці.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика